gold line-01.png

By Liek. is een creatieve studio voor grafisch vormgeven, fotografie en video in Gouda. 

IMG_3762-bewerkt.jpg

Over by Liek.

Hi, ik ben Lieke. Ik woon al een aantal jaar met mijn rode kater Fred in Gouda. Je weet wel, die stad van de kaarsen, stroopwafels en de kazen. En dus van mij en Fred. Gouda is super gezellig en centraal gelegen. Ik wandel graag door de binnenstad, doe mijn boodschappen op de markt en gluur naar binnen bij alle mooie grachtenpanden. Zo sleep ik vaak een analoge camera mee wanneer ik naar het lokale koffietentje ga om hier een paar uurtjes te werken. Ik zit graag aan de Markt op het terras met mijn lieve vrienden en ben ik vaak in de Goudse Schouwburg te vinden. Naast dat ik in de zaal zit, sta ik met de Theaterbakkerheij (de lokale theatervereniging) wel eens op het podium. Al met al is Gouda echt een top plek! 

 

gold line-01.png

Hoe het begon?

Tien jaar geleden al sleepte ik iedereen die het maar wilde (of naja, die ik wilde) voor de camera. Vriendinnetjes, familie, katers, opa’s, oma’s en toevallige voorbijgangers. Ik was er zo fanatiek mee bezig dat ik tijdens mijn studie een uitstapje maakte naar een ander vakgebied: styling en design. In 2015 studeerde ik af aan Academie Artemis in de HBO Allround Styling | Mode, media, interieur en food.

En toen? Toen ging ik weer fotograferen. Studies zijn er ook om te leren wat niet bij je past ;) 

Website by Liek5877 copy.jpg

Zakelijke fotografie, maar dan net even anders

gold line-01.png

Mijn fotografie stijl is te omschrijven als fris, stijlvol en kleurrijk. Ik geloof in "Keep it simple, but significant". Niet teveel poespas (ook niet als ie Fred heet), met de focus op emotie en sfeer. Ik fotografeer alles: van mode tot ondernemers en van interieur tot restaurants. Eigenlijk is er in die tien jaar niet veel veranderd…

De focus op emotie en sfeer dus. Tijdens het fotograferen let ik op het totaalplaatje: locatie, concept en styling. Komt mijn opleiding toch nog van pas! Ik werk graag samen aan het ontwikkelen van het ideale concept. Elkaar inspireren, vooraf en tijdens het fotograferen, vind ik fijn :)

IMG_4050-bewerkt_edited.jpg

Concept op maat

Eerst starten we met een brainstorm sessie. Hiermee maken we de identiteit van jouw bedrijf concreet in een stijlhandboek en bepalen we een contentstrategie. Wat inspireert jou, hoe wil je jezelf of het bedrijf profileren en hoe vertaald dit zich in beeld. Zo weet je precies waar je aan toe bent en hoe je de gemaakte beelden doelgericht kan inzetten. Na de shoot ontvang je een algemene selectie op een persoonlijke online pagina. Op deze pagina kun jij zelf jouw favoriete foto's selecteren. Deze beelden bewerk ik na. De finishing touch zeg maar, zodat jij of het onderwerp het mooiste naar voren komt. Wanneer dit klaar is stuur ik alle beelden via WeTransfer en zijn ze klaar voor gebruik.

Hey, you made it to the end!

Nu weet je het een en ander over mij, maar ik vind het nog leuker om jou te leren kennen! Zin in een kopje koffie? In Gouda zijn veel leuke plekjes. Maar ik kom natuurlijk ook graag bij jou langs.